Tirza Kingma

Twee jaar Lentekrabbels

Lentekrabbels

Twee jaar geleden stuurde ik mijn eerste Lentekrabbel de wereld in. Inmiddels staan er bijna veertig blogs op mijn website en ik schrijf ze nog steeds met veel plezier! Sommige verhalen stonden snel in de steigers; er was een idee en de schrijfflow. Andere blogs dubde ik tijden over, of ik haalde mezelf veel werk op de hals, omdat ik eerst een boek opnieuw wilde lezen alvorens ik erover kon schrijven. In deze blog de voor mij meest bijzondere Lentekrabbels op een rij.  

wereldreisVaakst gelezen Lentekrabbel: Acht onvergetelijke  momenten van onze wereldreis.

De reisblog over onze wereldreis is het vaakst gelezen. Het  verhaal dat je meeneemt in een rondje over de wereld. Met de kinderen op stap in Bangkok, slapen in een boomhut in de Thaise jungle, met de camper langs nationale parken down under en onze bezoeken aan Tasmanië en Sydney. Zucht. Ik zou zelf ook heel graag morgen opnieuw vertrekken. 

Corona quarantaineBlog met de meeste reacties op mijn website: Kort verhaal: Alleen met z’n vijven

Corona. Ineens zaten we allemaal thuis en wat doe je dan? Blogs lezen. Zeker eentje waarin ik uit de doeken deed hoe het ons met z’n vijven verging, alleen, thuis. Ik beschreef mijn lichte paniek omdat ik van de ene op de andere dag geen tijd en rust meer had om te schrijven. Twee jaar later kan ik zeggen dat het gelukkig meeviel en ik op andere momenten wel de rust vond om te schrijven.

Blog met de meeste lezers op de eerste dag: Afscheid van de basisschool

Het moment dat Wen afscheid nam van de basisschool en we ons jongste kind uitzwaaiden zorgde bij mij voor de nodige emoties. Veel lezers herkenden dat, omdat ze in dezelfde situatie zaten of het ook al hadden ervaren. Al die reacties op zo’n blog, in dit geval vooral op Facebook, is een deel van het feestje waarom ik ze schrijf. Dank jullie wel! 

Opera HouseEerste Lentekrabbel op mijn website: Sydney met kids:
Mijn top 11 favoriete activiteiten

Voordat mijn website online ging, postte ik alvast een Lentekrabbel om het een ander uit te testen. Hoe kon ik over iets anders schrijven (inclusief veel foto’s) dan over Sydney en alle leuke dingen die we daar hebben gedaan. Ook deze blog wordt nog steeds gelezen, maar wel door een kleiner publiek, omdat niet iedereen een reis naar de andere kant van de wereld op zijn bucketlist heeft staan.

Ongetemd levenMijn favoriete Lentekrabbel: Jezelf zijn, vrij en wild als een jachtluipaard.

Dit is zo’n blog die zomaar tussendoor kwam. Ik las het  boek Ongetemd leven en meteen daarna las ik het nog een keer en schreef ik deze blog. Nooit eerder was ik zo enthousiast over een boek waarin persoonlijke ontwikkeling en een mooi verhaal zo makkelijk samenkwamen en me zo inspireerden. Dat moest ik delen. Ook deze blog wordt nog regelmatig gelezen. 

Verder lezen?

Twee jaar Lentekrabbels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven