Tirza Kingma

Sydney met kids: mijn top 11 favoriete activiteiten

Opera House

Waarom zou je met je kinderen naar de andere kant van de wereld reizen om vervolgens in een stad te verblijven? Omdat je in Sydney niet uitgekeken raakt. Alleen al op de ferry stappen naar de dierentuin of het pretpark is een feestje. Daarna bezoek je de mooiste stranden en heerlijke parken en dat in een zeer aantrekkelijk klimaat. Als het kan, zet Sydney dan op je bucketlist. En als je gaat, boek niet te kort, want er is zoveel te zien en te doen. Hier mijn top 11 favoriete activiteiten met kinderen in deze betoverende stad.        

10. Sydney Tower Eye
Wil je een 360-graden view over de stad, bezoek dan de Sydney Tower Eye. Midden in het centrum brengt een lift je naar het observatiedek dat je op 250 meter hoogte een prachtig uitzicht geeft op de skyline en bij gunstige weersomstandigheden zelfs tot de Blue Mountains. Geen last van knikkende knieën? Dan kun je in het restaurant een hapje eten.

9. Darling Harbour
In Darling Harbour vind je rondom een grote haven talloze winkels, bars en restaurants. Waarschijnlijk willen je kinderen vooral naar de geweldige buitenspeelplaats Darling Quarter. Spelen met water, door de fonteintjes stappen en van de glijbaan gaan, ze zullen zich hier zeker vermaken. Nog energie over? Dan kun je hier het Sydney Aquarium bezoeken of een van de musea. 

8. Luna Park
Luna Park is een attractiepark wat me ook wel aan een kermis deed denken. Niet iets waar ik dol op ben, maar voor de kinderen is het natuurlijk geweldig. En hé, het staat in Sydney, vlak onder de Harbour Bridge met uitzicht op die adembenemende skyline. Zeker een bezoekje waard dus.

7. Shoppen in Queen Elisabeth Building
Het oude Queen Elisabeth Building in Central Business District is alleen al vanwege de prachtige architectuur een bezoekje waard. En dan vind je binnen ook nog eens heel veel leuke winkeltjes om even lekker te shoppen. Have fun!

Photo by Fidel Fernando on Unsplash

6. Manly Scenic Walkway
Met de ferry naar Manly en daar een tien kilometer lange wandeling maken door een klein regenwoud, over strandjes en langs zee. Dat is de Manly Scenic walkway. Yke en ik maakten deze wandeling in 2004 en ik herinner me nog dat we over een strand liepen met een prachtig huis waar je dus echt wilt wonen. Uiteindelijk kom je aan bij Manly Beach, een populair surfstrand waar je zelf het water in kunt of gewoon lekker toe kunt kijken. 

 

5. Zwemmen onder de Harbour Bridge
Het Olympisch zwembad onder de Harbour Bridge moet wel het mooist gelegen zwembad ter wereld zijn. Ik ontdekte het tijdens ons derde bezoek aan Sydney, maar wow, wat een geweldige ervaring was dat! Vanaf de tribunes heb je een schitterend uitzicht over het water en de skyline en al zwemmend zie je de Harbour Bridge. Misschien is het even wennen dat je hier alleen in een aantal banen mag zwemmen, dus geen ruimte voor bommetjes, maar wel heel overzichtelijk. Het is overigens niet het zwembad waar Pieter van den Hoogenband en Inge de Bruijn hun gouden medailles veroverden in 2000, maar dat mag de zwempret niet drukken.

4. De dierentuin: Taronga Zoo
Taronga Zoo is een must om met kinderen naartoe te gaan als je in Sydney bent. Vanuit de haven Circular Quay vaar je met de ferry om het Opera House heen naar Mosman. Met een kabelbaan word je naar de ingang van de dierentuin gebracht, die op de hellingen boven de haven ligt en vanwaar je dus een schitterend uitzicht hebt op de skyline van Sydney. In de dierentuin zelf vermaak je je ook prima, want koala’s, walibi’s en giraffes blijven leuk en het park is lekker ruim opgezet. 

3. Het strand: Bondi Beach
Water blauwer dan blauw met flinke golven en een zeezwembad tegen de rotsen, wit zandstrand en een gemiddelde van 6,8 zonuren per dag en dat in de stad. Bondi Beach is het beroemdste strand van Australië en daarom moet je er volgens mij een keer zijn geweest. Je reist er met de bus makkelijk naartoe en kunt er ook nog rotstekeningen van Aboriginals bewonderen. Vanaf het strand kun je langs de kust naar het volgende stand wandelen, Bronte Beach.

Wil je een overzicht van de tien mooiste stranden in Sydney? Lees dan deze blog van Dahpne de Vries, ze zet ze allemaal voor je op een rij.

2. De Harbour Bridge & Opera House
Wat je natuurlijk niet mag missen is een wandeling over de Harbour Bridge en binnenlopen in het Opera House. Als je meer wilt, kun je de Harbour Bridge zelfs beklimmen en in het Opera House kun je een concert bijwonen. Je komt van A naar B door over de kade langs het water te lopen via de levendige haven Circular Quay en de oude wijk The Rocks. Ben je toevallig op oudejaarsdag in Sydney, dan mag je het spectaculaire vuurwerk vanaf de brug niet missen.

Sydney met kids: mijn top 11 favoriete activiteiten

5 gedachten over “Sydney met kids: mijn top 11 favoriete activiteiten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven