Tirza Kingma

Liefs uit China

In het zuiden van China wordt in 2009 een jongen geboren met een schisis die niet bij zijn familie kan blijven. In Nederland dromen Tirza en Yke ervan een kindje uit China te adopteren. Samen met hun twee dochters en Tirza’s moeder reizen ze in 2010 naar Kunming, een metropool in Zuid-China, om hun zoon Wen in de armen te sluiten.

Wen groeit op in het Friese Joure. Hij wordt al snel aan zijn schisis geopereerd en volgt een intensief logopedietraject. Zal hij ooit duidelijk kunnen spreken? En hecht hij zich wel goed aan zijn nieuwe gezin? Op zijn zevende komt Wen thuis met een tekening en een duidelijke droom: zijn Chinese vader en moeder ontmoeten. In 2019 vliegt het gezin naar China voor een officiële rootsreis. Ze bezoeken onder andere de finder family en doen een interessante ontdekking. Zijn ze Wens biologische familie op het spoor?

Liefs uit China is een ontwapenend en eerlijk verhaal over adoptie, opgroeien met schisis en reizen door China. Een verhaal over geduld, doorzettingsvermogen, moed en trots waarbij ook het moederschap, de eenkindpolitiek in China, ontwikkelingen op adoptiegebied en de Chinese cultuur met haar symboliek aan bod komen.

Liefs uit China
Liefs uit China boek
Schuiven naar boven